Hvordan er det å jobbe i INEOS Inovyn?

Vi er et ambisiøst selskap som åpner for å tenke stort, samtidig som gjennomføringsevnen og investeringsviljen er høy.

I INEOS Inovyn jobber vi mot konkrete mål, både for virksomheten som helhet og innad i teamene. Nå er vi på utkikk etter flere dyktige og engasjerte teknologer med erfaring og kompetanse innenfor instrumentering og kontrollsystemer, automasjon og digitalisering av avanserte prosesser. Hvis du kjenner deg igjen, bør du 1) fortsette å lese og 2) kontakte oss for en prat.

Om INEOS Inovyn

INEOS Inovyn konsernet er Europas ledende lut- og PVC-produsent. Konsernet har hovedsete i London, og over 4.200 ansatte innen produksjon, salg og markedsføring fordelt på åtte land i Europa. Vi er heleid av INEOS; et av verdens ledende petrokjemiselskaper.

INEOS Inovyn holder til i Grenland i Telemark; på Rafnes og Herøya i Porsgrunn. Vi er i overkant av 300 ansatte som til sammen utgjør hjertet av den petrokjemiske industrien her til lands. 95% av produktene vi lager går til eksport og vi omsetter for i underkant av 5 milliarder kroner i året.

I 2021 lanserte INEOS konsernet planer om å investere 2 milliarder euro i å utvikle hydrogen som et eget forretningsområde. Hydrogen forretningsområdet vil være en del av INEOS Inovyn og vi vil bygge den første fabrikken i Grenland i perioden 2022-2025.

Hvem jobber her?

Våre ansatte er fremoverlente, faglig sterke, har driv og motivasjon. De trives med å finne og implementere nye teknologier og innovative løsninger i samarbeid med andre. Hos oss er det lite gjennomtrekk – vi tror det er fordi vi hele tiden utvikler oss og strekker oss mot å være et av verdens mest moderne og konkurransedyktige petrokjemianlegg. Samtidig har vi trygge og ordnede forhold og kan vise til høy grad av tilfredshet, medbestemmelse og tillit blant våre medarbeidere. Du blir en del av et av verdens ledende petrokjemiselskaper, samtidig som virksomheten i Norge ikke er større enn at ditt bidrag blir lagt merke til og du får mulighet til å påvirke.

«Det faktum at vi er mer konkurransedyktige i dag enn vi var for 40 år siden og mer lønnsomme enn noen gang, viser at vi har klart å fornye, forbedre og utvikle oss underveis. Ambisjonene er høye – da trenger vi flere dyktige folk på laget. Folka vil alltid være vår viktigste ressurs»

– Rodney Ishak, Adm. direktør

Samfunnsnyttige produkter

Våre petrokjemianlegg er de eneste av sitt slag i Norge, og blant de største og mest konkurransedyktige i Europa. Her omdanner vi salt og naturgass til nyttige materialer og stoffer – som igjen blir brukt i en rekke produkter og prosesser som kommer oss mennesker til gode. For eksempel:

  • Våre produkter er essensielle i medisinsk utstyr, farmasøytisk industri,  artikler i bygg og anleggsbransjen og er avgjørende for tilførsel av rent vann verden over.
  • Produktene våre har lang levetid og kan resirkuleres flere ganger.
  • Våre produkter produseres med det laveste karbonfotavtrykket

Banebrytende prosjekter

Vi kan by på spennende prosesstekniske og kjemiske utfordringer ved heldigitaliserte anlegg som skal bli enda mer miljøvennlige i fremtiden. Og det er ikke bare noe vi sier… Vi er allerede i gang med konkrete prosjekter som vil ta oss i en mer bærekraftig retning.

På Rafnes har vi produsert hydrogen og utnyttet det som energi i våre prosesser gjennom 50 år. Nå skal vi bygge et helt senter for produksjon og forsyning av rent hydrogen. Det vil redusere karbonavtrykket vårt betraktelig, og samtidig forsyne den norske transportsektoren med grønn energi. Parallelt jobber vi for å elektrifisere av en av våre reaktorer.

«Vi har satt oss et mål om å bli verdensledende innen hydrogenproduksjon. I tillegg jobber vi med elektrifisering og ser på løsninger for å erstatte bruken av olje og gass med ren norsk vannkraft. Da snakker vi innovasjon! Så spørsmålet blir egentlig: vil du være med på revolusjonen?»

– Nils Eirik Stamland, Project Director Hydrogen and major projects

Bygg internasjonalt nettverk

Hos oss blir du en del av et internasjonalt fagmiljø, og får mulighet til å samarbeide med flinke folk på tvers av konsernet. Du blir godt kjent med den sentrale teknologienheten i London og de andre fabrikkenhetene, får kolleger og venner over hele Europa.

Vil du ut i verden?

Fordi vi er en del av INEOS, som er tilstede i 29 land og omfatter 36 bedrifter innen industri, forbruksartikler og sport, er karrieremulighetene mange og varierte for deg som vil videre ut i verden på sikt.

Hvis du har lest helt hit, er det definitivt på tide at vi tar en prat!

Les mer om stillingene og søk her